Pokal SLOvenSKI maraton - Aktualno - 26. Pokljuški maraton AS se približuje

26. Pokljuški maraton AS se približuje

25.02.2016

Ker je v teh dneh na Pokljuki še prava zimska idila z več kot pol metra naravnega snega, naše misli že uhajajo k 26. Pokljuškemu maratonu AS, ki ga Športno društvo Pokljuka skupaj s partnerji dogodka pripravlja v soboto, 12. marca 2016. Smučarji tekači se boste na Rudnem polju že šestindvajsetič lahko preizkusili na polmaratonski preizkušnji ali 10,5-kilometrski progi. Tudi letos boste razdeljeni v šest moških in pet ženskih kategorij, najstarejši udeleženci pa se bodo potegovali tudi za memorialni pokal Goja Bogataja. Polmaraton šteje tudi za uvrstitev v Pokalu SLOvenSKI MARATON 2016. Trasa proge se bo prilagajala snežnim razmeram, vendar so organizatorji optimistični, in se bodo potrudili pripraviti vsaj 10,5-kilometrski tekaški krog.

Dogodek pa bo več kot le tekaška preizkušnja tekmovalnega značaja, saj se bo možno udeležiti tudi smučarsko tekaških tečajev, opraviti z družinsko tekaško-pohodniško progo, se preizkusiti v biatlonskem streljanju in še marsikaj. Dogajanje v Športnem centru Pokljuka bo pestro in namenjeno celotnim družinam, od najmlajših do najstarejših udeležencev, od tistih z vrhunsko tekaško kondicijo do tistih, ki se boste šele prvič postavili na tekaške smuči.

Pohitite s prijavami za Pokljuški maraton AS in izkoristite nižje cene prijavnin. Rok za najnižjo ceno prijave je izjemoma podaljšan do 1. marca 2016, imetniki veljavne Modre kartice SZS pa imate še dodaten popust. Prijave so možne preko spletne strani www.biathlon-pokljuka.com ali www.slovenskimaraton.com, kjer lahko preberete tudi več informacij o dogodku.

Se vidimo na Pokljuki!

Nazaj